Pakhesten.nu


 

 

   
This website is under reconstruction.- Home -

Packstation Högfall har fått kvalitetsmärket Naturens Bästa.

Packstation Högfall har fått ekoturismmärkningen Naturens Bästa. Märkningskommitténs motivering, 6 mars 2013, lyder:

"Peter Vester är sannolikt en av Nordens mest erfarna vildmarksryttare och en oslipad diamant i norra Värmlands finnskogar. Hans verksamhet drivs utifrån sunt förnuft och flera seklers lärdomar om samspelet mellan häst och människa. Inte minst i obanad vild terräng, en bit bort från bekväma ridhus och preparerade ridbanor."Husbibeln för uteryttare!

Att kunna rida säkert ute i naturen börjar hemma på stallplanen och i den vardagliga hanteringen av hästen. Är hästen bufflig och respektlös? Är den rädd eller osäker? Det är ditt jobb som ryttare eller hästägare att vara en bra ledare som hästen litar på och respekterar i alla lägen. Många hästrelaterade olyckor inträffar för att häst eller rytt-are blir skrämda eller för att häst eller ryttare hamnar i obalans. Att rida säkert handlar inte bara om att bära hjälm och säkerhetsväst. En hel del olyckor skulle kunna förebyggas genom kunskap om hur man grundtränar hästen - och sig själv - till att bli ett säkert ekipage tillsammans.

I boken får du lära dig hur man hanterar och tränar hästen i vardagen för att bygga respekt och förtroende. Hur du hanterar olika problem du har med din häst i vardagshanteringen eller på turen. Hur du tacklar alla hinder på turen, hur du rider i olika terräng på ett sådant sätt att du undviker att hästen eller du själv skadas. Vi tar dig uppför och nedför berg, genom stock och sten i skogen, över vattendrag och älvar, genom myrmark, snö och is. Dessutom går vi igenom vad du ska tänka på när du beger dig ut på en längre tur. Hur, var och när du kan campa och vad du bör ha med dig. Vi går igenom vanliga sjukdomstillstånd och hur du bör agera när hästen blir sjuk eller skadad på turen. Du får även tips hur du rider med handhäst eller packhäst.

Genom personliga anekdoter från ett liv med hästar guidar Peter Vester dig till hur du kan förbättra din kommunikation med hästen, så ni tillsammans blir ett säkert ekipage i skog och mark.

Rid säkert Om författaren: Peter Vester började rida tillsammans med sin pappa ungefär samtidigt som han lärde sig gå. I ungdomsåren var det dressyr, hoppning, fälttävlan och hubertus-jakt som intresserade. Sedan följde några år som professionell musiker med skivinspelningar och turnerande i Europa och Amerika. Han har en bred erfarenhet från arbete på olika rancher, hoppstall och avelsanläggningar i USA och har även arbetat som wrangler på en Packstation i Kalifornien. På gården Högfall i Värmland erbjuder Peter Vester idag vildmarksridning och håller kurser i hästhantering.

Inbunden med hårda omslag. 184 sidor.

Ord. Pris 369 kr"Do you like the sound of silence"?

Oplev både "säterkultur" og "rökstugorna" i Finnskogen, omgivet af den storskov som vores ture foregår i. For at bevare stilheden og roen i naturen rider vi i små grupper af 4-6 personer plus guide. Vi rider på veltrænede og sikre heste.

Turene følger urgamle elg- og bjergstier som ind imellem krydses af ulveflokke som patruljerer sit revir eller af en ensom bjørn på vandring. Sådanne oplevelser er prikken over i'et på besøget i vildmarken.

"At ride i Finnskogen sammen med Peter er en oplevelser eller snarere en indlevelse. Virkelig være ét med hestene og naturen er helt uforglemmeligt.

Det er præcis sådan her jeg vil tilbringe min tid sammen med hestene; i stilhed ride i den ægte vildmark. Langt fra alle hverdagens krav.

Venskabet til både hest og menneske er aldrig langt væk; ved en spejlblank sø eller tæt på et varmt lejrbål. Kaffen smager bedre her, er det mon på grund af birke brændet?

At ride i Vildmarken er fantastisk. At sove der er vidunderligt. At falde i søvn til lyden af hestene er blandt det herligste jeg har oplevet."

Jocke Axelsson