Pakhesten.nu


 

 

    - Speciella paket -     

Bombsäkra din häst

Nu startar kursen där du lär dig hur du får en häst som har självförtroende, är samarbetsvillig och säker - vad ni än stöter på när ni rider ut. Som ryttare har vi lärt oss att vänta på det ögonblick när hästen blir rädd eller kanske till och med skräckslagen för en plötslig rörelse, sak eller händelse. Vi vet att det från hästens sida kan orsaka att den skenar, stegrar sig, bockar eller gör andra saker som försätter både din egen och hästens säkerhet i riskzonen. Hästen är ett flyktdjur och det är naturligt för den att agera på detta vis har vi lärt oss. Men istället för att riskera liv och lem kan du lära dig att träna upp hästen så den klarar av att hantera dessa typer av provokationer. Du måste bombsäkra din häst.

Välkommen till fyra delkursen där du och din häst får ta del av baskunskaperna hur du får en säker och samarbetsvillig häst. Det blir både roliga och stimulerande dagar för dig och din häst där ni lär er att tackla alla möjliga slags hinder. Vi kommer att träna på utebana och det blir även utflykter. Kursen passar alla nivåer och discipliner. Många kursmoment är identiska med de man använder för att träna polishästar. Du kan boka var kurstillfälle för sig, men vi rekommenderar att du försöker sätta av tid för flera kurstillfällen eftersom ni kommer att få mycket hemläxa mellan kurstillfällen.

Omfattning: Kursen omfattar 1 kväll + 2 dagar vid varje kurstillfälle. Första kvällen är introduktion och tid för din häst att landa på platsen.
Kurs dag 2 och 3.

Pris: 3.800 kr/kurstillfälle.

I kurspriset ingår boende i delad timmerstuga (2/stuga) med utsikt över vattnet. Helpension.

Dag 1 kväll: Introduktion, med kaffe och hembakade tårta

Dag 2: Frukost, lunch och middag (huvudrätt, efterrätt och kaffe)

Dag 3: Frukost och lunch

Tillgång till hästhage, medtag eget foder till din häst

Del 1: 5-7 april 2012

Del 2: 8-10 juni 2012

Del 3: 21-23 sep 2012

Del 4: 19-21 okt 2012

Åskådare: 250 kr/dag.
Anmälan är bindande och vid anmälan inbetalar du halva kursavgiften 1850 kr.
Vet. intyg eller sjukintyg gäller vid avbokning. All kursmedverkan sker på egen risk.

Anmälan till kurs sker till Peter Vester, Packstation Högfall. Telefon: 070-2993519
OBS! Maila helst din anmälan då Peter ofta är ute i skogen på långturer.


E-mail: pakhest@yahoo.dk, www.packstationhogfall.se
Ett samarbete mellan Packstation Högfall & LuckyRiderLuckyRider Trailride 10.- 12 augusti 2012

I samarbete med Packstation Högfall arrangeras en 3-dagars vildmarksritt med integrerad kurs i praktisk horsemanship & trickträning.
Tid: 10-12 augusti. Start 13.00 10 augusti.
Plats: Start i Högfall, Torsby kommun, Värmland.LuckyRider Trailride
Följ med på LuckyRiders Trailride. En tredagarstur med vana vildmarksguider. Vi rider i Värmlands finnskogar och vår chefsguide är Peter Vester från Packstation Högfall. Vi utlovar en underbar vildmarkstur genom Värmlandsskogarna. Förutom naturupplevelsen ingår i turen en integrerad kurs i praktisk horsemanship och trickträning.

• Integrerad kurs i praktisk horsemanship och trickträning
• Vi rider med packhästar som transporterar förnödenheter
• God mat tillagad över öppen eld
• Gemenskap med häst & nya vänner
• Ta del av guidernas genuina hästkunskaper och
vildmarkskunskaper
• Boende i tältkåtor
• Hö, vatten, nattlogi (ute) för din häst

Pris: 3.900 kr för dig med egen häst (3.500 kr*)
Pris: 4.900 kr för dig som vill låna häst (4.500 kr*)
*400 kr rabatt för Dig med LuckyCard – helårsprenumerant på LuckyRider.

OBSERVERA! Vid bokning skickas inbetalningskort. Du har en fast bokning först när inbetalning inkommit.

Innehåll:
Vi rider i medelsvår kuperad terräng mestadels efter stigar, genom skogar och med någon bäck och bro att passera. På ritten har vi hjälp av varandra och de hästar som är tveksamma inför vissa passager brukar vara mer fokuserade på att komma med flocken än över att tänka på var de går. Dagligt ridpass är runt tre-fyra timmar, turen går i lugnt tempo och passar alla nivåer av ryttare.
Under turen och på lägerplatsen kommer vi att arbeta med praktiska horsemanshipövningar och trickträningsövningar.
Vill du fiska så tag med ett fiskespö. På natten övernattar vi i närheten av vatten i tältkåtor på renskinn.
Hästarna står på picket line under natten eller i provisoriska hagar. Vi äter ”ute” varje dag och alla måltider för dig och häst ingår i priset.
Skall du hyra en av Packstationens hästar till trailritten så går det mycket bra. Packstation Högfall har ett femtontal hästar till förfogande som alla är vana att ta sig fram i skog och mark. De är i varierande storlek och av olika raser, till exempel tinker och fjording.

Mer information:
www.luckyrider.se eller ring Peter Vester på 070-2993519.
Boka via mail: pilden@pakhesten.nu.

Boende i anslutning till Trailritten
Ladda upp inför LuckyRiders tredagars Trailride hos Abbas Stugby och Camping i avslappnande miljö. Eller avsluta din turritt med några sköna dagar i stugbyn.
Stuga med sjöutsikt och i naturrikt område, till de som tar med egen häst finns en härlig hästhage på gångavstånd av stugan.
För info: 0560-310 38 eller www.abbasstugby.seNYHET! LuckyRider Extreme Trailride

13-14 augusti går LuckyRider Extreme Trailride. Det är en nyhet för i år som kommer att testa dina gränser. Extreme trailride kommer att innehålla ridning i tuffare terräng, övernattning under bar himmel och du rider med en minimal packning, allt ska rymmas på din häst. Den här turen är ingenting för veklingar och du bör tåla tuffa förhållanden. Grunda, om du vill, med LuckyRider trailride i tre dagar innan vi kastar loss för det riktiga äventyret.

Plats: Kinnsjön, Torsby kommun, Värmland. Det blir en ritt i tuff terräng med övernattning under bar himmel. Det du behöver ryms på din häst. Outfitter Peter Vester, dessutom kommer du att träffa andra erfarna vildmarksguider. Kom med egen häst eller låna en av Packstation Högfalls.

OBSERVERA! Vid bokning skickas inbetalningskort. Du har en fast bokning först när inbetalning inkommit.

Pris: 2.600 med egen häst

Pris: 3.200 när du hyr häst

*200 kr rabatt för dig som är prenumerant

OBS! Har du ridit med fredag-söndag så betalar du endast 1000/dag på Extreme Trailride.